12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияКупата на България ще бъде разиграна в Панагюрище

Купата на България ще бъде разиграна в Панагюрище

Това ще се случи за втори път след 2019 г.

Панагюрище ще приеме Финалната осмица в турнира за Купата на България. Мачовете ще се играят от 11 до 15 март. Първоначално кандидатури за домакинство подадоха само Рилски спортист и Балкан.

При отварянето на офертите на двата клуба обаче стана ясно, че те не отговарят на всички условия, поставени от БФБ в правилата за провеждане на Купа България и в частност не предлагат поемане на съдийските разноски. В Правилата за провеждане на надпреварата е записано: „10.6. Организаторът на финалния турнир поема следните организационни разходи:

– разноски за охрана, лекар, секретарски апарат, статистика и видеозаснемане;

– наем зала и обслужващ персонал;

– съдийските разноски.

В случай, че няма кандидат за домакинство, който поема съдийските разноски за турнира, то тогава всеки участник заплаща такса мач преди съответната среща в следните размери:

– за участие в среща от четвъртфинали – 700 лв., за участие в среща от полуфинали – 800 лв. и за участие във финал 1000 лв.

Това стана причина срокът за кандидатстване за домакинство на интригуващия турнир да бъде удължен.

От Панагюрище реагираха бързо и предоставиха оферта, която отговаря на всички изисквания на БФБаскетбол за домакинство на състезанието.

Така за втори път след 2019 г. „Арена Асарел“ в Панагюрище ще приеме финал на турнира за Купата на България. Преди две години Левски Лукойл победи Берое със 70:61 в мача за купата, проведен в спортното съоръжение.

Този път обаче мачовете ще се проведат без публика, поради ограниченията, наложени от епидемичната обстановка. За радост на феновете на баскетбола те ще могат да проследят всички седем двубоя от Финалната осмица пряко в ефира на телевизионния канал Max Sport 2.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани