10.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАКрис Пол с постижение за историята (видео)

Крис Пол с постижение за историята (видео)

Финикс дръпна с 2-0 в полуфинала на Запад

КАКВО СЕ СЛУЧИ: 36-годишният Крис Пол продължава да впечатлява, а Финикс записа втори пореден успех в полуфиналите на Запад. „Слънцата“ се наложиха над Денвър със 123:98 у дома за 2-0 в серията от втория етап на плейофите в НБА.

НАЙ-ДОБРИ: Девин Букър остави срещу името си в статистиката за Финикс 18 точки и 10 борби. Крис Пол добави 17 плюс 15 асистенции, като приключи без грешка. Майкъл Бриджис се отчете с 16 точки.

Ден след като бе обявен за MVP на сезона Никола Йокич бе най-добър за Денвър – 24 точки, 13 борби и 6 асистенции. Пол Милсап и Майкъл Портър Джуниър вкараха по 11. След 6-седмично отсъстие заради контузия Уил Бартън се завърна с 10 точки и 4 борби за 16 минути.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Сънс имаха аванс от 10 точки на голямата почивка, а след паузата дръпнаха с 60:43 след поредни тройки на Джей Краудър. През последната четвърт преднината на домакините достигна до 31 точки, което им даде спокойствие до края.

И ОЩЕ: Крис Пол стана първият играч в историята, който прави 15 асистенции в мачове от плейофите в НБА с три различни отбора. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести в Денвър, а мач №3 ще бъде на 12 юни. 

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани