21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориКош със сирената на Станислав Хинков донесе нова радост на кадетите на...

Кош със сирената на Станислав Хинков донесе нова радост на кадетите на европейското (видео)

"Лъвчетата" отказаха Исландия в драма

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадети постигна втори пореден успех на европейското първенство, Дивизия Б, което се провежда в София. В зала „Универсиада“ „лъвчетата“ надвиха Исландия с 66:64 в мач от група B на турнира.

И ОЩЕ: Националите до 16 г. са с баланс от 2-0 и са втори в класирането, тъй като исландците са с 2 победи и 1 загуба в този поток.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Гавалюгов поведе колоната на реализаторите за България с 18 точки. Станислав Хинков и Деян Колев добавиха по 11, като вторият грабна и 14 борби за дабъл-дабъл. Теодор Трифонов завърши с 10 точки.

Ларс Брагасон бе над всички за Исландия с 24 точки и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Исландците първи поведоха с 10:4 чрез Ларс Брагасон, Биргер Халдорсон и Виктор Литвиксон. Нашите отговориха чрез Деян Колев, Теодор Трифонов, Александър Гавалюгов и Александър Жилев, за да обърнат нещата в своя полза за 25:16. През втория период България не изпусна лидерството и чрез Теодор Трифонов, Александър Гавалюгов, Александър Жилев и Михаил Калинов фиксира 43:29 в своя полза на голямата почивка.

След паузата съперникът не се отказваше и сведе изоставането си до 7 точки с помощта на Ларс Брагасон и Биркир Ейторсон за 43:50. Тройка на Станислав Хинков все пак даде глътка въздух на кадетитие за 53:45. През последната четвърт финалният щурм на Исландия даде резултат и след успешни акции на Ларс Брагасон, Тристан Мортенс и Лукас Стефансон разликата падна до 1 точка. Станислав Хинков и Александър Гавалюгов бяха точни за 62:58, но Магнус Свансон и Лукас Стефансон не сбъркаха за равенството – 62:62. Драмата бе пълна до края, а победителят бе определен с кош със сирената на Станислав Хинков за 66:64.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 август (понеделник) от 18.15 ч. националите до 16 г. ще се изправят срещу Чехия в зала „Универсиада“.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 16 – ИСЛАНДИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани