Константин Костадинов в състава на Реал Мадрид в Евролигата

Крилото бе картотекиран в отбора на Пабло Ласо

671

Огромно признание за таланта и качествата на една от надеждите на българския баскетбол Константин Костадинов. Крилото бе картотекиран в състава на испанския гранд Реал Мадрид в Евролигата в деня, в който изтича срока за допълването на съставите на отборите с нови играчи.

Юношата на бургаския Делфин става вторият българин този сезон, който може да запише игрови минути в най-силния клубен турнир на Стария континент. Все по-сериозно е присъствието на Александър Везенков с екипа на Олимпиакос в надпреварата.

Константин Костадинов може да се присъедини към големия Филип Виденов, който носи екипа на “Белия балет” при мъжете през 2006 г. През последните няколко години 204-сантиметровият баскетболист преминава през отборите на Реал Мадрид при подрастващите, в чиято школа трупа опит.

Преди няколко дни Константин Костадинов се превърна в най-младия дебютант в историята на мъжкия ни национален отбор. Той се появи в игра в европейската квалификация срещу Босна и Херцеговина, като записа и името си сред реализаторите, отбелязвайки 11 точки.