12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияКонстантин Коев пред BBALL.BG: Отиваме в Рига с мисълта да се класираме...

Константин Коев пред BBALL.BG: Отиваме в Рига с мисълта да се класираме на европейско

Основната заслуга за резултатите на Черноморец е работата, споделя крилото

Константин Коев е един от избраниците, на които селекционерът Росен Барчовски ще разчита за последния игрови прозорец от европейските квалификации. Както е известно, “лъвовете” ще играят срещу Латвия на 20 февруари и срещу Босна и Херцеговина на 22-ри в „балон“, в Рига.

Крилото е сред най-постоянните играчи в НБЛ през този сезон, като има основна заслуга и за силното представяне на Черноморец, след като се завърна у дома след четири сезона в Спартак Плевен. За всичко това ето какво сподели той пред BBALL.BG:

 – След четири години в Плевен се завърна у дома. Когато влезе в зала “Балканстрой” преди няколко дни, как се почувства?

– Чувството беше хубаво, познато място. Все пак немалък период от живота ми е преминал в Плевен. Доста хубави спомени имам от зала “Балканстрой”. Единственото, заради което ме беше яд е, че нямаше публика. Плевенските фенове винаги ще имат място в сърцето ми.

– Защо избра Черноморец през миналото лято?

– Все пак съм от Бургас и мисля, че отборът и организацията, които се правят през последните години ще стават все по-добри с времето. А и от ръководството на Черноморец бяха най-настоятелни през последните две години, което изигра голяма роля също.

– За няколко месеца изградихте отбор, който изненада доста хора в българския баскетбол. Каква е тайната?

– Мисля, че основната заслуга е работата. Малко по малко, с много труд, според мен, нещата ще стават и по-добри занапред.

– Ти си най-опитният българин в състава. Какво би казал на по-младите играчи, които очакват своя шанс?

– Бих казал да работят всеки ден и да не се успокояват с това, че са млади, защото времето минава адски бързо. Когато се трудиш, рано или късно това се възнаграждава.

– 8 победи и 8 загуби в първенството след два изиграни етапа и четвърто място. Ти, като капитан, доволен ли си от това?

– Всички ни е яд, че изпуснахме няколко мога да кажа спечелени мачове, но случило се е вече. Ще се опитаме да се представим максимално добре в третия етап на първенството и разбира се на купата.

– Кой бе най-трудният ти мач в лигата през сезона до този момент и защо?

– Мачът в Стара Загора ми беше най-труден, защото 15 секунди преди края водихме в резултата и при наша топка направихме груби грешки. Двубоят влезе в продължение и после го загубихме.

– Васил Евтимов е треньор, който води отбор за първа година, но изглежда така все едно го е правил и преди. Какъв е той по време на тренировки?

– Той е човек, който живее за баскетбола, ако може ще живее в залата. Такъв човек виждам за първи път. Когато правиш нещо с желание и много работа, се получават нещата. По време на тренировка мисля, че е по-спокоен. (Смее се)

– Чужденците във вашия отбор доста бързо се адаптират. Как им помагате?

– Не им трябваше много време за адаптация, те са добри хора и баскeтболисти. Когато имат нужда от нещо, винаги другите момчета сме насреща да им помогнем.

– Докъде може да стигне Черноморец през този сезон?

– На мен ми се иска да сме първи, важното е да сме здрави всички, защото играем с къс състав и всеки един има изключително важна роля за отбора. Ако сме здрави, резултатите няма да закъснеят.

– Как те кара да се чувстваш това, че попадна в националния отбор за решителните мачове от европейските квалификации в Рига?

– Чувството е хубаво, все пак е признание за труда, който си положил през сезона. Ще направя всичко по силите си да помогна на отбора.

– Какво е мнението ти за Латвия и Босна и Херцеговина?

– Мисля, че отборите са силни, но имаме реален шанс, за който ще се борим.

– Може ли България да се класира на европейско първенство?

– Разбира се, че може, отиваме с тази мисъл!

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани