13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияКатегоричен Черноморец надигра Левски Лукойл

Категоричен Черноморец надигра Левски Лукойл

Бургазлии вкараха 53 точки през първото полувреме

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След като би Балкан по-рано през сезона в НБЛ, Черноморец изнесе лекция и на друг фаворит за титлата Левски Лукойл след 93:75. Така селекцията на Васил Евтимов хвърли бомба във втория мач от 14 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Марвин Смит поведе колоната на реализаторите за Черноморец – 24 точки и 16 борби. Константин Коев добави 23 и 9 борби. Уендъл Люис приключи с 20 точки и 7 борби. Дианте Болдуин се разписа с 19 точки, 8 борби и 10 асистенции.

Тайрън Брейзълтън отбеляза 16 точки за Левски Лукойл, който все още не може да разчита на контузените Йордан Минчев и Асен Великов. Христо Захариев се отчете с 15 и 9 борби. Данило Тасич също оформи дабъл-дабъл – 12 точки и 13 борби. Райън Райт остана с 11 и 12 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: През първите 10 минути бургазлии показаха, че не притесняват от класата на съперника и излязоха напред с 20:17 чрез Уендъл Люис и Марвин Смит. И докато нищо не се получаваше за Левски Лукойл, Черноморец не спираше и увеличи аванса си до 25 точки за 53:28 чрез Константин Коев, Дианте Болдуин и Марвин Смит.

В началото на третия период домакините на бърза ръка преминаха границата от 30 точки за 60:30. Въпреки опитите на Христо Захариев и Тайрън Брейзълтън, играл с болки в крака, до финалната сирена Черноморец не изпусна инициативата и стигна до победата, оформяйки крайното 93:75.

И ОЩЕ: “Акулите” вече имат баланс от 5-7, като заемат шесто място в класирането, докато столичани са с 10 успеха и 3 поражения и са втори.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 януари Черноморец ще гостува на Академик Пловдив, а ден по-рано Левски Лукойл ще приеме Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани