19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоОще от светаКанзас завоюва четвърто злато в NCAA (видео)

Канзас завоюва четвърто злато в NCAA (видео)

Отборът на Бил Селф заличи пасив от 15 точки от почивката

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След като изоставаше с 15 точки на полувремето, поставеният под №1 в схемата Канзас се завърна с впечатляващо второ полувреме, за да обърне осмия Северна Каролина със 72:69 във финала на колежанското първенство на САЩ. Това е първо злато в NCAA за Джейхоукс от 2008 г. насам и общо четвърто в историята им. Трофеят е втори и за треньора Бил Селф след този от 2008 г.

НАЙ-ДОБРИ: Дейвид МакКормак и Джейлън Уилямс завършиха с по 15 точки за Канзас, като първият овладя и 10 борби. Реми Мартин добави 14. Крисчън Браун и Очай Агбаджи реализираха по 12 точки плюс 12 борби.

Армандо Бакот бе най-добър за Северна Каролина с 15 точки и 15 борби. С 15 и 12 борби финишира Ар Джей Дейвис. С по 13 точки останаха Брейди Манек и Кейлъб Лав, като първият имаше и 13 борби.

КЛЮЧЪТ: Нападението на Канзас бе движещата сила след почивката, като тимът навъртя 47 точки. Последните 4 от тях бяха дело на крилото Дейвид МакКормак, който първо даде аванс на своя тим за 70:69, а след това бе точен и за аванс от 3 точки. Малко преди това Армандо Бакот получи контузия в десния крак.

И ОЩЕ: В Идеалния отбор на финалния турнир попаднаха Дейвид МакКормак и Очай Агбаджи от Канзас, Армандо Бакот и Кейлъб Лав от Северна Каролина, както и Паоло Банчеро от Дюк. Най-забележителен играч на Финалната четворка стана Очай Агбаджи. 

СТАТИТИСТИКА ОТ КАНЗАС – СЕВЕРНА КАРОЛИНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани