9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАКак се бие в плейофите на НБА? Питайте Леброн (видео)

Как се бие в плейофите на НБА? Питайте Леброн (видео)

Краля стана играчът с най-много победи в елиминациите в лигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Леброн Джеймс добави още един рекорд към забележителната си визитка в НБА. В преследване на четвъртата си титла в лигата Краля стана играчът с най-много победи в плейофите в лигата. Това се случи при триумфа на Лейкърс над Хюстън със 112:102 за 2-1 в полуфиналите на Запад.

И ОЩЕ: В своя 17-ти сезон в най-силното първенство в света крилото измести от върха бившия гард на Лейкърк Дерек Фишър, който има 161 победи в елиминациите в НБА. Освен това, Леброн Джеймс стана първият състезател на “езерняците” след Шакил О`Нийл през май 2000 г., който преминава границата от 35 точки, 5 борби, 5 асистенции и 4 чадъра в среща от плейофите.

НАЙ-ДОБРИ: Леброн Джеймс бе безпощаден за Лейкърс и наниза 36 точки, които допълни със 7 борби, 5 асистенции и 4 чадъра. Антъни Дейвис го последва с 26, 15 борби и 6 асистенции. Рейджон Рондо приключи с 21 точки и 9 асистенции.

Джеймс Хардън бе най-добър за Хюстън с 33 точки, 9 борби и 9 асистенции. Ръсел Уестбрук добави 30, 8 борби и 6 асистенции. Джеф Грийн се включи от пейката с 16 точки.

ПОВРАТНА ТОЧКА: В двубоя имаше 16 смени на водачеството и 15 изравнявания, като нито един от двата отбора не поведе с повече от 6 точки преди Лейкърс да вземат инициативата през последната четвърт. Тогава тимът от Ел Ей направи серия от 10-0, дело на Рейджон Рондо, което го изведе до успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Мач №4 между Лейкърс и Хюстън ще бъде на 11 септември.

СТАТИСТИКА ОТ ХЮСТЪН – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани