18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Сигурен, че ще играем още по-добре

Йордан Янков: Сигурен, че ще играем още по-добре

Стратегията ни бе да провокираме съперника да стреля отдалече, допълни треньорът на Академик Пловдив

Oтборът ни игра страхотно. Преди срещата помолих момчетата да дадат всичко от себе си и да покажат желание. Те оставиха сърцата си на игрището, за което им свалям шапка. Стратегията ни бе да провокираме гостите да стрелят отдалече. Вкараха ни доста тройки и заслужават поздравления“, коментира представянето на Академик Пловдив срещу Рилецо треньорът Йордан Янков. 

Смятам, че тактиката ни бе добра. След почивката станахме по-агресивни и върнахме 20 точки разлика, което доказва желанието ни. Лидерите ни Васил Бачев и Тони Гуджино помогнаха на тима да се вдигне в трудните моменти. Останалите момчета също играха много добре. Имаме страшно много баскетболна работа в залата, защото в подготвителния период наблегнахме на кондиционната подготовка„, добави наставникът на пловдивчани, които отстъпиха на самоковци с 89:99 след две продължения. 

Сигурен, че ще играем още по-добре. Ще залагаме на бързата атака и атрактивната защита. Ще има и много брак, но смятаме да налагаме младите. Йере Вучица направи 5 чадъра преди почивката, което бе страхотно шоу за публиката“, каза още Йордан Янков. 

Ето и какво сподели за срещата капитанът на Академик Васил Бачев:

Имахме много отворени стрелби, които не вкарахме. Ние сме отбор, който може да стреля. Това бе основната причина за загубата ни, иначе стана атрактивен мач за зрителите. Отборът го виждам много добре, играем добре в защита, с много движение. Ще изповядваме този стил на игра.“

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани