13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаЙордан Янков: Работим много върху отборната игра и в това да се...

Йордан Янков: Работим много върху отборната игра и в това да се раздаваме

Момчетата показаха страхотен характер, заяви треньорът на Академик Пловдив

Академик Пловдив продължава без загуба в Delasport Балканска лига. Селекцията на Йордан Янков победи Берое с 74:68 у дома в среща от група B на турнира.

Доволен съм от мача още повече, че пак спечелихме в рамките на три дни. Поздравявам Берое, който играе много разнообразен и бърз баскетбол, а за нас това не приляга, защото имаме контузени играчи и използваме по-малка ротация. За втори пореден мач имаме висок брой на асистенциите. Този път имаме 25, а в предишния имахме 29. Работим много върху отборната игра и в това да се раздаваме. Момчетата показаха страхотен характер и се радвам, че показваме такъв. С възстановяването на контузените ще се подобри качеството„, заяви Йордан Янков по повод срещата.

Ето и какво бе мнението на капитана на пловдивчани Васил Бачев:

За щастие успяхме да спечелим за втори пореден път срещу Берое. Те са добър отбор, атлетичен, който обича да играе бърз баскетбол. Имаше момент, в който изоставахме с 12 точки, но успяхме да се върнем и да победим. Мисля, че бяхме добри в защита. Те взеха много борби в нападение в първия ни мач в понеделник, но този път ги лимитирахме и това ни помогна.“

Академик с 3 поред в Балканската лига (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани