12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Най-важното за мен е момчетата да играят с желание

Йордан Янков: Най-важното за мен е момчетата да играят с желание

В хода на сезона мисля, че ще покажем още по-добро лице, смята наставникът на Академик Пловдив

Има доста неща, от които съм доволен, но има и такива, от които не съм. Бяхме си поставили за задача да се доближим до борбите им и мисля, че го направихме. Това беше важно. Момчетата се бориха. Смятам, че тактически също се бяхме подготвили до голяма степен, просто дали заради липса на сили или не успяхме да им противодействаме като състав, допуснахме тази неприятна загуба. Мисля, че нашият отбор има доста голям простор за развитие и ще го покажем през сезона„, бе мнението на наставника на Академик Йордан Янков, изразено пред Max Sport.

Най-важното за мен е, че искам да виждам, че момчетата изпълняват тактическите указания, да играят с желание, да има енергия от пейката, докато достигнем до момента, в който знаем тактически какво правим. И миналата година играхме по този начин. Изисквам много неща и не е лесно за кратко време да се научат. В хода на сезона мисля, че ще покажем още по-добро лице„, добави треньорът на пловдивчани, които отстъпиха на Черноморец с 66:80 като гости на старта в НБЛ.

Има напредък при Неманя Бешович. Започвам аз като треньор и неговите съотборници на терена да свикват с него. Може да изглежда още по-добре физически и с тренировки това ще стане. Двата мача от Балканската лига може да помогнат донякъде, но може и умората да дойде в повече с този къс състав, особено във втория двубой. Надявам се Робертс Фрейманис да успее да се върне на терена и да имаме по-голяма ротация. Ефе Юртлу, който взехме малко по-късно, показа една добра игра за периода, в който е при нас. Мисля, че тепърва ще имаме по-добри двубои„, завърши Йордан Янков.

Черноморец взе победата в първия си мач в НБЛ през новия сезон

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани