12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Малко не ни достигна

Йордан Янков: Малко не ни достигна

Фокусът в защита трябва да е по-голям, смята наставникът на Академик Пловдив

Поздравявам моите баскетболисти за играта в последните 30 минути. Ако трябва да сме честни, проспахме първата част. Имах идея, че може да стане така. Може да звучи нескромно, но смятам, че ние повече заслужавахме да спечелим. Играхме по-добре от Рилски, особено в последните 30 минути, но малко не ни достигна. Този мач се явява един знак за нас, че все пак дяволът не е толкова черен и можем да се противопоставим на Рилски спортист, въпреки че завършихме пети и към момента имаме само загуби от тях“, коментира пред Max Sport наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков, чийто тим остъпи в Самоков с 84:89 на старта на 1/2-финалните плейофи в НБЛ.

Имахме тактически план, който не искам да споделям, защото все пак имаме още два мача срещу тях и може пак да го използваме. Като цяло фокусът в защита трябва да е по-голям. Нападението ни не бе на ниво, взимахме прибързани стрелби, трябваше да играем по-търпеливо. Може би нападението, което начертах в края на мача, не бе правилно. Може би Васил Бачев трябваше да стреля. Всеки прави грешки, аз също се уча, ще правим анализи и в петък ще видим отново“, добави наставникът на пловдивчани.

Рилецо не остъпи нито за миг в треньорския дебют на Любо Киров

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани