11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългари в чужбинаЙордан Минчев за Орошлани: Обичам да играя бърз баскетбол, феновете ще го...

Йордан Минчев за Орошлани: Обичам да играя бърз баскетбол, феновете ще го харесат

Да се изявявам в чужбина ми дава шанс да извлека максимума от себе си, смята крилото

Йордан Минчев показа още с първите си изяви за Орошлани в Унгария, че може да носи отговорност. Крилото бе с ключов принос за успеха на новия си тим над Солнок със 70:69 в контрола, в която вкара 15 точки.

Йордан Минчев с основна заслуга за първа победа на Орошлани в контролите на унгарска земя

Пред официалния сайт на унгарския тим Йордан Минчев разказа накратко за себе си и за своя професионален път досега. Ето и какво сподели той:

– Играли сте в немалко професионални лиги, като ставате носител на Купата на Северна Македония през 2018 г. и участвате в квалификациите за световно първенство през 2019 г. Какво е за вас истинското признание в кариерата ви? 

– Започнах професионалната си кариера във Фенербахче. Всички играчи, които се присъединиха към тима по онова време, бяха много класни. Можех да видя как се подготвят, да се уча от тях как подхождат професионално към нещата. Научих се как да осъзнавам ролята си в отбора, да развивам хранителните си навици и да усъвършенствам баскетболните си движения. Най-важното, което научих, бе да се отнасям добре към всички и да се опитвам да помагам на другите.

– Какво искате да покажете като част от Орошлани? 

– Обичам да играя извън родината ми. Това ми дава самочувствие и така мога да извлека максимума от себе си. Идвам в отбора със свежа енергия, обичам да играя бърз и зрелищен баскетбол. Мисля, че феновете ще го харесат.

– Учите ли в момента? 

– Уча в спортна академия в София, но трябваше да прекъсна обучението си, защото няма как да се явя лично. Уча за треньор, но не мисля, че ще се занимавам с това в бъдеще.

– Не сте сам в Унгария. Кой ви придружава? 

– Точно така. Дойдох с кучето ми. Toй е на 9 месеца и внася много радост в живота ми всеки ден. Откакто той е с мен, аз съм много по-способен да се съсредоточа върху нещата, които наистина са важни за мен. Така че първо баскетбола и след това той, разбира се. Той е като дете, ние си прекарваме добре тук, свикнал е с околната среда и обича, когато има зелени площи наоколо.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани