13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаЙовица Арсич: Победата е за всички

Йовица Арсич: Победата е за всички

Доволен съм, че свършихме работата, за която дойдохме, каза още треньорът на Балкан

“Доволен съм, че свършихме работата, за която дойдохме тук, въпреки че нямаше много оптимизъм и дойдохме с много проблеми. Момчетата показаха добра борба. Не се предавахме и в моментите, когато нещата не вървяха по план. Спечелихме и двата мача тежко, но ги спечелихме. Никой не може да каже, че не сме го заслужили“, заяви треньорът на Балкан Йовица Арсич след успеха над Бешикташ със 74:71.

Имахме ужасна стрелба първата половина на мача, но и Бешикташ затваряше много добре пространството. Момчетата играят много добре в защита. Не е лесно да се намират отворени стрелби. Втората половина успяхме да изградим няколко открити стрелби за Митко Димитров, които той вкара и това веднага смени защитата им. Най-добрият им играч Алперен Шенгюн обаче се измори и накрая вече нямаше сили. Възползвахме се от това. Давонтей Джордан също опази добре основният им стрелец, но не искам да разделям играчите. Основното е, че не се отказвахме. Борихме се и знаехме отначало, че ще е тежко, но когато дадеш всичко от себе си, понякога и Господ те поглежда. Точно накрая, когато беше най-важно, вкарахме фаулове и стрелби за три точки и успяхме да свършим работа“, добави наставникът на ботевградчани, които ще участват в плейофите на ФИБА Къп за втори път в историята си.

Относно победата над Орадeя, Арсич сподели следното: 

По принцип колкото и един отбор да е силен, всеки има слаба точка. Друго е, че някой ти е удобен, някой не. Начинът, по който ние играхме в защита, не беше приятен за Орадея. Познавам момчетата, които са там, но ние имахме достатъчно материали, за да подготвим играчите и да се противопоставим. Основното за победата над тях беше, че защитата ни беше такава, че да не могат лесно да вкарват точки. Видяхте, че като намалихме разликата, успяхме да бием“, каза Йовица Арсич.

Няма смисъл да правя сериозен анализ, защото още не сме свършили участие. Анализ ще правим, когато всичко свърши. Радвам се, че защитата беше на по-високо ниво от предишната част, която показахме в първенството. Имахме проблеми да се адаптираме с това какво е позволено в турнира на ФИБА Къп, защото съдиите пускаха да се играе по-здраво в защита и когато успяхме да го направим, постигнахме добър резултат. Това е нещо, което ме радва“, допълни специалистът.

Не си спомням като треньор да съм имал толкова проблеми с болни и контузени състезатели, но ние не сме се занимавали с това да търсим оправдания, а решения за проблемите, които ни се появяват. Представихме се добре досега, надявам се по-нататък да успеем да преодолеем и другите предизвикателства, които ни очакват“, казва още Йовица Арсич. 

Попитан кога феновете могат да очакват отбора в Ботевград, наставникът коментира, че не може да се каже точен час, защото предстои дълго пътуване на отбора утре, но когато тимът пристигне, ще се радва да се срещне с тях.

Благодаря на всички фенове, които ни поздравяваха и ни пожелаха успех преди да тръгнем. Имаше хора, които вярваха в нас и това беше голям мотив за всички нас да се борим до последно за този успех. Победата е за всички.”

Балкан удари коравия Бешикташ, ще играе в плейофите на ФИБА Къп (видео)

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани