11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020И Марк Гасол каза "край" (видео)

И Марк Гасол каза „край“ (видео)

36-годишният център последва примера на своя брат Пау Гасол

Заедно със своя брат Пау, Марк Гасол също обяви оттеглянето си от националния отбор на Испания. Това се случи след последния мач на световните шампиони на Олимпиадата в Токио след загубата от САЩ с 81:95 на 1/4-финалите.

Това е моментът. Наслаждавах се на това пътуване в продължение на много години. Това е моментът, в който младите трябва да започнат своя път и да се наслаждават. За да се случи това, по-възрастните трябва да се оттеглят. Благодарен съм за всичко, което преживях през тези 15 години„, заяви пред медиите в Токио Марк Гасол.

36-годишният баскетболист облича за първи път екипа на Испания през 2006 г., за да триумфира на световното в Япония, заедно с брат си. На сметката си Марк Гасол има още една титла от шампионат на планетата – през 2019 г. в Китай. Освен това, има две сребърни отличия от Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и в Лондон през 2012 г.

На Стария континент Марк Гасол оставя своята следа в най-големите успехи на „Ла Фурия“. С представителния тим на страната си центърът има златото от Евробаскет 2009 в Полша и това от Литва през 2011 г., както и сребро от първенството в Испания през 2007 г. и бронзови отличия от европейските в Словения през 2013 г. и в Турция през 2017 г.

Вижте го сами: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани