5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаИсторически финал за Академик в Балканската лига

Исторически финал за Академик в Балканската лига

Тимът на Йордан Янков спечели българския сблъсък на полуфиналите в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледа на бившия играч от НБА Никола Пекович Академик Пловдив отвори нова страница в историята си, като се класира за първи път на финал в Delasport Балканска лига. В „Тото Арена“ в Холон тимът на Йордан Янков надви Берое с 66:62 в първия полуфинал в турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Обрад Томич свърши доста работа за Академик Пловдив и оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 15 борби. Тони Гуджино добави 14 и 6 борби. Йере Вучица се разписа с 11 точки и 8 борби.

Джеймс Гавин бе най-резултатен за Берое с 19 точки и 6 асистенции. Михаил Комбаков и Седариан Рейнс останаха с по 10.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата състава си размениха по една част, като първата бе за Берое след 20:15 след силен старт на Симеон Илиев и Михаил Камбаков. Във втория период обаче Академик увеличи оборотите и направи пълен обрат за 38:33 чрез Васил Бачев, Обрад Томич и Йере Вучица. Проблемите за оределия състав на старозагорци се увеличиха с още един, след като Симеон Илиев напусна паркета 1 минутa преди паузата с травма в глезена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: „Зелено-белите“ не се предаваха и чрез Михаил Комбаков, Джеймс Гавин и Станислав Ваклинов обърнаха до 46:42. Обрад Томич и Тони Гуджино обаче върнаха лидерството в ръцете на Академик за 47:46. През последната четвърт надлъгването продължи преди Николай Титков и Йере Вучица да пратят на финал Академик с 66:62. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 април от 20.00 ч. Академик Пловдив ще играе срещу победителя от двойката Галил Гилбоа/Апоел Холон. От 17.30 ч. в четвъртък пък Берое ще спори за бронза със загубилия. Срещите можете да проследите в ефира на телевизия RING.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани