17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориИспания, Словения, Израел и Украйна ще играят на Евробаскет 2022

Испания, Словения, Израел и Украйна ще играят на Евробаскет 2022

11 квоти за шампионата на Стария континент вече са раздадени

Пъзелът около участниците на Евробаскет 2022 започва малко по малко да се разплита. В последния ден от този игрови прозорец в квалификациите на Стария континент билети за финалите си осигуриха Израел, Испания, Словения и Украйна.

Израел ще играе на европейско за 14-ти пореден път, след като записа четвърта си поредна победа в пресявките след 78:72 над Полша. Това означава, че тимът на Одет Каташ няма как да бъде изместен от едно от първите три места в група А на европейските квалификации.

Испания отстрани от дуелите за местата на следващото европейско Румъния след категоричното 94:41. Северните ни съседи са на дъното в група А с баланс от 0-4, което на практика отваря вратата напред и за Полша. “Ла Фурия” пък ще бъде на европейско за 33-ти път в историята си.

С двете си поредни победи през миналия уикенд Словения също си бетонира място на финалите в Чехия, Грузия, Германия и Италия. Момчетата на Александър Секулич имат 3 успеха и 1 поражение, след като биха Австрия със 77:64 и Украйна с 84:73. Така европейските шампиони ще защитават златото си след две години.

На финалите за върха на Стария континент ще видим и Украйна, която се възползва от успеха си над Австрия със 70:67 и заема второ място в група F. В този поток сериозно предимство има и за Унгария след четирите поредни загуби на австрийците.

На Евробаскет 2022 ще участват още домакините Чехия, Грузия, Германия и Италия, както и Гърция, Босна и Херцеговина и Хърватия. През февруари 2021 г. ще бъдат разиграни още 13 квоти, като за една от тях ще се бори и България в директен спор с Латвия.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани