19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Испания си свърши работата срещу Япония (видео)

Испания си свърши работата срещу Япония (видео)

Рики Рубио дирижираше играта на "Ла Фурия"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Испания стартира с победа участието си на Олимпийските игри. В Токио световните шампиони се наложиха над домакина Япония с 88:77 в първия си мач от група C на турнира при мъжете.

НАЙ-ДОБРИ: MVP на световното в Китай през 2019 г. Рики Рубио отбеляза 20 точки за Испания, като направи и 9 асистенции без грешка за 22 минути. Виктор Клавер добави 13 и 9 борби. Марк Гасол се отчете с 12 точки. Алекс Абринес приключи с 11.

Руи Хачумира дебютира на Олимпийски игри с 20 точки за Япония. Юта Уатанабе остана с 19 и 8 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Испанците овладяха инициативата през втория период, в който отбелязаха 30 точки срещу 14 за съперника, за да излязат напред с 48:28. Рики Рубио бе човекът, който дърпаше конците за „Ла Фурия“ и се разписа с 11 точки и 4 асистенции за 11 минути през първото полувреме.

И ОЩЕ: Селекционерът на Испания Серджо Скариоло даде игрово време на всеки един от 12-те си баскетболисти, записани в тимовия лист. Пау Гасол се задържа на паркета 12 минути, в които остави срещу името си 9 точки, 4 борби, 1 асистенция и 2 чадъра.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 юли Испания ще се изправи срещу Аржентина, а Япония ще излезе срещу Словения. 

СТАТИСТИКА ОТ ЯПОНИЯ – ИСПАНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани