13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Испания си върна на Гърция (видео)

Испания си върна на Гърция (видео)

"Ла Фурия" с първа победа в проверките

Испания си отмъсти на Гърция за поражението отпреди два дни в Атина. Пред препълнените трибуни в „Паласио де Депортес“, в Мадрид, селекцията на Серджо Скариоло се наложи над съперника с 87:80 в контрола, която бе втора за двата състава.

Уили Ернангомес бе много полезен за световния шампион и достигна до дабъл-дабъл – 23 точки и 10 борби. Хайме Прадиля добави 12. Хуан Ернангомес също стигна до двойните показатели – 10 точки и 10 борби.

За испанците днес се включи и Серхио Люл, който пропусна първия мач в Атина, но в тази среща се разписа с 6 точки и 3 асистенции. В игра не се появи Усман Гаруба, който лекува контузия.

За Гърция днес участие в срещата не взе Янис Адетокунбо, който получи почивка. В негово отсъствие Димитрис Аграванис бе най-добър с 24 точки.

Втори пореден двубой за селекцията от южната ни съседка пропуснаха Костас Слукас и Йоргос Папаянис.

Гърция очаква Янис Адетокунбо да бъде на линия следващата седмица за турнира „Акрополис“, който ще се проведе в Атина. На 16 август Испания ще спори с Литва.

СТАТИСТИКА ОТ ИСПАНИЯ – ГЪРЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани