17.1 C
София
сряда, април 17, 2024
НачалоБългарияИскаме домакинство на европейско първенство

Искаме домакинство на европейско първенство

Това става ясно от стратегически план на федерацията до 2027 г.

България ще кандидаства за домакинство на европейско първенство. Това става ясно от стратегически план до 2027 г., представен от изпълнителния директор на БФБ Филип Виденов по време на Общото събрание на федерацията, което се проведе по-рано днес.

Друга важна цел в този план е класиране на европейските първенства и в двата пола. 

Редовното Общо събрание на БФБаскетбол прие бюджета на федерацията за 2024 година и отчета на 2023 г. Форумът се проведе в зала „Триадица“, след като новата конферентна зала на спортното съоръжение се оказа тясна за делегатите. 113 представители на клубове от цяла България даваха своите гласове за различните точки от дневния ред.

В точка 1 Общото събрание прие отчета на Управителния съвет за дейността на сдружението за 2023 г., а след това и този на Контролния съвет. Работата на Общото събрание продължи с приемане на Финансовия отчет за миналата година и на бюджета за 2024 г. 

Бяха нанесени и няколко промени в Устава на федерацията по препоръки на ФИБА. В последната точка бяха приети и промени в системата от показатели за оценка на финансовото подпомогане на БК от министерството на спорта и други източници.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани