24.8 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоНБАИма сделка! $190 млн. и пет години за Антъни Дейвис в Лейкърс...

Има сделка! $190 млн. и пет години за Антъни Дейвис в Лейкърс (видеo)

"Езерняците" се разбраха с крилото

След като удължиха договора на Леброн Джеймс, Лейкърс са готови и със споразумението на Антъни Дейвис. Според медиите отвъд океана, новите параметри на контракта на бившия възпитаник на университета Кентъки включват $190 млн. и пет години.

Според информацията, в сделката има и опция за предсрочно прекратяване на договора преди началото на петия сезон. Очаква се всичко това да стане официално до часове.

Антъни Дейвис се присъедини към Лейкърс през лятото на 2019 г. след трейд от Ню Орлиънс. През миналия сезон той помогна на “езерняците” да спечелят титлата в НБА. На сметката си 208-сантиметровото тежко крило оставя средни показатели от 26.1 точки, 9.3 борби и 3.2 асистенции в общо 62 мача на тима си в лигата.

27-годишният баскетболист има още 7 участия в Мача на звездите отвъд океана, като през 2017 г. получава наградата за MVP в демонстративното събитие. 4 пъти попада в Идеалния отбор на сезона в най-силното първенство в света, като има и 2 избора сред Най-добрите защитници. 3 пъти приключва сезона като лидер по чадъри.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани