21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаИзключителна вечер за Барса и рекорд в Евролигата (ВИДЕО)

Изключителна вечер за Барса и рекорд в Евролигата (ВИДЕО)

Най-много отбелязани точки в един мач и колосалните 31 асистенции за каталунците в Берлин

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Петима баскетболисти на Барселона прескочиха двуцифрената бариера, а граничещото с почти съвършенство нападение донесе на каталунците категоричен успех със 103:69 срещу тима на АЛБА Берлин, който на моменти изглеждаше почти безпомощен. Треньорът Шарунас Ясикевичус има с какво да се гордее тази вечер, особено след като избраниците му записаха най-доброто представяне в атака сред отборите в най-силния турнир на Стария континент, гарнирано с цели 31 асистенции.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Абринес наниза 17 точки, с 4 от 4 в стрелбата от тройката. Никола Миротич вкара 18 точки, Роландс Шмитс добави 13, а Пиер Ориола и Кори Хигинс завършиха със съответно 12 и 11 за Барса. Ник Калатес пък подаде 12 асистенции за 18 минути на паркета.

ПОВРАТНА ТОЧКА: След триседмична пауза заради случаи с коронавирус, АЛБА просто не намери ритъм. Изоставането с 36:56 на полувремето пък не остави шанс на немския тим дори да помечтае за различна развръзка.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг Барселона приема Фенербахче, а АЛБА Берлин гостува на Олимпиакос.

СТАТИСТИКА ОТ АЛБА БЕРЛИН – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани