3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияИзбраха най-заслужилите при подрастващите в България за 2021 г.

Избраха най-заслужилите при подрастващите в България за 2021 г.

Емил Стоилов и Яна Карамфилова са най-добри млади баскетболисти за последната година

Центърът на националния отбор и Естудиантес Емил Стоилов бе избран за Най-добър млад баскетболист на 2021 г. (б.а. – родени през 2002 г. и след това). При момичетата за носител на този приз бе определена Яна Карамфилова. Това обявиха от БФБ.

2020/2021 бе дебютен за Емил Стоилов при мъжете, като той стори това с екипа на испанския Естудиантес в ACB лигата. Освен това, центърът се прояви с екипа на България и по време на европейския Чалънджър за 20-годишни в Тбилиси през миналата година. В добавка, бившият играч на ЦСКА изигра и първи минути с мъжкия ни представителен тим в световните квалификации през ноември.

Яна Карамфилова е носителка на златен требъл с екипа на Берое от 2020/2021, дошъл след спечелените Купа на България, шампионска титла и трофей в Адриатическата лига. Освен това, 190-сантиметровата състезателка има участие на два европейски Чалънджъра за България – с отборите до 16 г. и до 18 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани