5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 9 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 9 кръг в НБЛ

Около Коледа отново не бе скучно в мъжкия ни елит

Около Коледа отново не бе скучно в НБЛ. В последния 9 кръг Шумен се справи с Черно море Тича със 76:71, Рилски спортист надви Черноморец с 82:71, Берое спечели срещу Ямбол след 91:76, Спартак Плевен не срещна трудности срещу Академик Пловдив след 91:64, а Балкан взе победата в дербито срещу Левски след 80:69.

Ето кои играчи попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG за 9 кръг в НБЛ:

1. Брендън Браун (Рилски спортист) – КПД 18

Рилецо намери начин да запази перфектния си баланс в НБЛ и срещу Черноморец. За тази цел допринесе Брендън Браун, който премина двуцифрената граница за втори пореден и общо пети път през този сезон. Освен това, гардът подобри личния си рекорд по борби в лигата в тази кампания. При стрелбата си американецът бе 3/6 от средно разстояние, 2/5 зад дъгата и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 17 точки, 6 борби, 2 асистенции, 24 минути;

2. Дерик Маркс (Балкан) – КПД 19

Американецът се отличи с ключови изяви за ботевградчани в дуела срещу шампионите. Дерик Маркс вкара 5 точки в последната 1.27 мин. в срещата срещу Левски, а освен това се превърна в основен подавач за своя отбор, обновявайки постижението си през 2021/2022. Гардът бе 2/8 за две точки, 2/2 от тройката и 6/6 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 16 точки, 1 борбa, 8 асистенции, 2 откраднати топки, 34 минути;

3. Николай Стоянов (Спартак Плевен) – КПД 26

Баскетболистът на Спартак изигра един от най-силните си мачове в шампионата при мъжете през сезона до момента. Николай Стоянов постави името си сред реализаторите за плевенчани за седми път, като не бе далече и от дабъл-дабъл. Варненецът обнови и рекорда си по завършващи подавания с екипа на своя тим. При стрелбата си той бе 5/6 от средно разстояние и 2/2 от далечна дистанция.

СТАТИСТИКА: 16 точки, 8 борби, 5 асистенции, 2 откраднати топки, 34 минути;

4. Обина Олека (Берое) – КПД 45

203-сантиметровото тежко крило нямаше спиране срещу Ямбол, като се представи като по учебник. Обина Олека оформи четвърти пореден дабъл-дабъл в родното първенство за старозагорци, като остана на борба от личния си рекорд в подкошието. В добавка, американецът финишира и с лично постижение по отнети топки, като бе 15/19 за две точки и 3/7 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 33 точки, 17 борби, 1 асистенция, 3 откраднати топки, 34 минути

5. Деян Биелич (Шумен) – КПД 47 

Сърбинът изведе новака в НБЛ до първа победа след завръщането му. Деян Биелич не остави шансове в подкошието на Черно море Тича и фиксира четвърти пореден дабъл-дабъл в мъжкия ни елит. Центърът премина границата от 20 борби във втори пореден двубой, в който реализира и повече от 15 точки. При стрелбата си той бе 14/18 от средно разстояние и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 31 точки, 22 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка, чадър, 40 минути;

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Деян Биелич – MVP на BBALL.BG за 9 кръг в НБЛ

Мартин Сотиров – най-добър шести играч на BBALL.BG за 9 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани