4.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

Първите пет отбора не допуснаха изненади в този кръг

Подобно на предишния, и този 4 кръг в НБЛ приключи със закъснение. Краят му поставиха Левски и Шумен, а победата бе категорична за столичани след 96:50. В останалите мачове Черноморец не срещна трудности с Ямбол след 110:78, Балкан бе убедителен срещу Академик след 99:63, Берое надви Черно море Тича с 82:80, а Рилски спортист спечели срещу Спартак Плевен с 93:70.

Ето и кои играчи станаха част от Идеалната петица на BBALL.BG за 4 кръг: 

1. Станимир Маринов (Балкан) – КПД 19

Гардът става все по-уверен в себе си след контузията, която му попречи да стартира сезона с Балкан. Станимир Маринов показа това и при визитата на „зелените“ в Пловдив, където създаде немалко проблеми на съперника. Националът премина двуцифрената бариера в 3 от 4-те срещи на ботевградчани в шампионата, изравнявайки и личния си рекорд от завършващи подавания през сезона в тази. При стрелбата си той бе почти безгрешен – 3/4 за две точки и 2/2 зад дъгата.

СТАТИСТИКА: 12 точки, 4 борби, 6 асистенции, 1 открадната топка, 20 минути;

2. Павлин Иванов (Рилски спортист) – КПД 21

Макар че пропусна голяма част от подготовката на самоковци, с няколко поредни двубоя в началото на сезона в НБЛ Павлин Иванов демонстрира, че напредва към достигането на силната си форма. Гардът свърши доста работа за Рилски и срещу Спартак, като не бе далече от дабъл-дабъл. Юношата на ямболския Тигър подобри и постижението си по асистенции през 2021/2022. Павлин Иванов бе 3/4 при стрелбата си от средно разстояние, 3/8 от тройката и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 18 точки, 2 борби, 7 асистенции, 2 откраднати топки, 33 минути;

3. Обина Олека (Берое) – КПД 30

Берое изтръгна победата във Варна, въпреки сериозната съпротива на Черно море Тича. Един от виновниците за това бе Обина Олека, който оформи един от двата си дабъл-дабъла в мъжкия ни елит през последните седмици. Именно в този двубой 203-сантиметровият баскетболист хвана повече от 15 борби за първи път с екипа на старозагорци. При стрелбата си бившият възпитаник на Аризона Стейт бе 8/11 за две точки и 3/4 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 19 точки, 18 борби, 1 чадър, 33 минути;

4. Ивица Радич (Левски) – КПД 33 

Хърватинът не разочарова с играта си в Шумен, което пък бе още едно доказателство, че в Левски са взели правилно решение с привличането му. Мачът срещу новака в НБЛ се оказа под №3, в който Ивица Радич достигна до двойните показатели, и то с най-много овладени под двата ринга топки. При стрелбата си бившият играч на италианския Кремона бе 9/13 от средно разстояние и 5/9 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 23 точки, 15 борби, 1 асистенция, 1 открадната топка, чадър, 20 минути;

5. Тони Троха (Черноморец) – КПД 37

Колумбийският национал се развихри в срещата срещу ямболии, като измъчи доста защитата на съперника. Тони Троха оправда доверието на своя треньор Васил Евтимов, оформяйки още един дабъл-дабъл и затвърждавайки първото си място сред най-добрите борци в първенството. 210-сантиметровият баскетболист бе 8/9 при стрелбата си за две точки, 1/7 зад дъгата и 2/3 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 21 точки, 15 борби, 4 асистенции, 2 откраднати топки, 5 чадъра, 33 минути;

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Тони Троха – MVP на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

Aлихан Демир – най-добър шести играч на BBALL.BG за 4 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани