5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаИгокеа стана последното парче от пъзела на Шампионската лига за новия сезон

Игокеа стана последното парче от пъзела на Шампионската лига за новия сезон

Селекцията на Драган Баич достигна до първо участие в надпреварата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Игокеа стана последният отбор, който си осигури място в редовния сезон на Шампионската лига през 2020/2021. За първи път в историята си босненският шампион ще участва в груповата фаза на надпреварата, след като отстрани португалския Спортинг със 70:64 във финала на втория турнир от квалификациите, който се проведе в Ботевград.

НАЙ-ДОБРИ: Джеки Кармайкъл завърши с 16 точки и 8 борби за Игокеа. Никола Йованович добави 15 и 5 борби. Марко Йосило отбеляза 10 точки.

Траванте Уилямс бе най-резултатен за Спортинг с 16 точки. Джон Фийлдс и Джейлън Хенри останаха с по 12.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Срещата бе изпълнена с обрати, като нито един от двата отбора не достигна до двуцифрен аванс, а освен това, имаше и 14 равенства. Босненският тим се бори със зъби и нокти, за да запази аванса си, който Спортинг намали до 4 точки 17 секунди преди сирената. Марко Йосило бе хладнокръвен от фаул линията и подпечата успеха на Игокеа.

И ОЩЕ: Селекцията на Драган Баич, водил преди време Черно море, ще бъде в група G на Шампионската лига, заедно с тимовете на Апоел Йерусалим, Лимож и Тюрк Телеком. Игокеа се присъедини към Керавнос, Минск и Бакен, които приключиха успешно пресявките в България и Кипър.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Шампионската лига счупи 25-годишен рекорд на Стария континент за европейска лига с участници от 18 различни държави за 2020/2021. Общо 32 състава ще се включат в турнира, а стартът ще бъде даден на 20 октомври.

СТАТИСТИКА ОТ ИГОКЕА – СПОРТИНГ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани