10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаЗрелищен Макаби смаза Виртус и счупи рекорд по асистенции в Евролигата (видео)

Зрелищен Макаби смаза Виртус и счупи рекорд по асистенции в Евролигата (видео)

Израелският гранд обнови и клубното си постижение по резултатност за сезона

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Макаби е съвсем близо до място в плейофите на Евролигата. На свой терен отборът на Одед Каташ не срещна проблеми срещу Виртус Болоня след 111:80 в мач от 31 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Тимът от Тел Авив е с баланс от 18-13 и се намира на шесто място в класирането, докато италианците са с 13 успеха и 18 поражения и са 14-ти.

И ОЩЕ: Домакините записаха името си със златни букви в историята, като направиха рекордните в един мач от Евролигата 38 асистенции. Освен това, израелският състав счупи и клубното си постижение по отбелязани точки в първото полувреме, водейки с 62:33 след 20 минути игра. В добавка, Макаби достигна и до рекорд по резултатност за този сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Дарън Хилиард се отчете с 16 точки и 5 асистенции за Макаби Тел Авив. По 14 добавиха Лоренцо Браун (8 асистенции) и Уейд Болдуин (7 асистенции). Роман Соркин вкара 13 точки.

Семи Оджелей бе най-резултатен за Виртус Болоня с 16 точки. Авуду Абас остана с 13.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 март Макаби Тел Авив ще играе срещу Армани Милано, докато Виртус Болоня ще гостува на Анадолу Ефес.

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – ВИРТУС БОЛОНЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани