10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориЗдравна застраховка спъва участието на Денис Шрьодер в олимпийската квалификация

Здравна застраховка спъва участието на Денис Шрьодер в олимпийската квалификация

Германия ще бъде без звездата си в Сплит

Германия няма да разчита на голямата си звезда Денис Шрьодер в олимпийската квалификация в Сплит, която ще се проведе между 29 юни и 4 юли. Причината е високата здравна застраховка на играча, която не може да бъде покрита от немската федерация по баскетбол, заради статута му на свободен агент.

Според информацията, въпреки едноседмичните усилия на двете страни да гарантират, че Денис Шрьодер ще има необходимото застрахователно покритие, споразумение не е постигнато. Застрахователната такса е значително по-висока от обичайното, заради пандемията от COVID-19.

За мое огромно съжаление отборът ще трябва да се справя без мен в Сплит и аз не мога да го подкрепя. Убеден съм, че момчетата ще участват на Олимпиадата. Вече очаквам с нетърпение Евробаскет 2022 в Германия“, споделя Денис Шрьодер.

Бундестимът ще бъде в група с Русия и Мексико на квалификацията в Сплит, а в другия поток ще бъдат Хърватия, Бразилия и Тунис. Само един от тези отбори ще се класира за Игрите в Токио.
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани