21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориЗагуба за България на старта на европейските квалификации за жени (видео)

Загуба за България на старта на европейските квалификации за жени (видео)

"Лъвиците" отстъпиха на Хърватия в Ботевград

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България стартира със загуба участието си в квалификациите за Евробаскет 2023. В „Арена Ботевград“ селекцията на Стефан Михайлов отстъпи на Хърватия със 73:84 в първия си мач от група Е на пресявките при дамите.

НАЙ-ДОБРИ: Христина Иванова завърши с 19 точки за България. Жаклин Златанова добави 14 и 7 борби. Борислава Христова вкара 12 точки. С 10 остана Радостина Христова.

Ивана Дойкич бе най-резултатна за 11-тия от последното европейско с 24 точки и 6 асистенции. Андриана Цвиткович се отчете с 20 и 10 борби. Ива Слоншак финишира с 16 и 7 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: „Лъвиците“ бяха по-добри в началото и излязоха напред с 16:10 чрез Жаклин Златанова и Христина Иванова, но Хърватия се доближи чрез Ивана Дойкич и Ана-Мария Бегич за 19:20. Нашите си върнаха аванса чрез Димана Георгива, Гергана Иванова и Радостина Христова за 27:22 след 10 минути игра. През втория период въпреки усилията на Борислава Христова, гостенките направиха обрат и чрез Андриана Цвиткович и Ива Слоншак поведоха с 48:38.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата българките сведоха пасива си до 8 точки чрез Борислава Христова и Христина Иванова, но съперникът се възползва от няколко грешки, за да направи преднината си 14. Домакините отвърнаха с 5 поред за 54:63. Ива Слоншак и Ивана Дойкич сложиха на таблото 70:59. През последната четвърт Хърватия държеше лидерството и стигна до успеха с крайното 84:73. 

И ОЩЕ: За европейското след две години ще се класират победителите от 10-те групи и четирите най-добри втори отбора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на националките ще бъде на 24 ноември 2022 г. Съперник на отбора ни тогава ще бъде европейският шампион Сърбия.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ХЪРВАТИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани