19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаЕргин Атаман: Ако Анадолу Ефес бе част от НБА, щеше да достигне...

Ергин Атаман: Ако Анадолу Ефес бе част от НБА, щеше да достигне до плейофите

Ако вземем една истинска звезда от лигата в нашия отбор, ще бъдем в елиминациите, допълва треньорът на турския гранд

Наставникът на Анадолу Ефес Ергин Атаман определено вярва доста във възможностите на своите играчи. 55-годишният специалист е на мнение, че ако неговият тим бе част от НБА, щеше да достигне до плейофите. 

С баскетбола, който показваме в Евролигата на този етап, няма да ни е трудно да направим същото в НБА срещу някои отбори. Аз съм правил изявления на няколко пъти и съм сериозен по този въпрос. Вярвам, че ако Анадолу Ефес, шампионът на Евролигата, беше в НБА, щяхме да стигнeм до плейофите“, уверен е Ергин Атаман.

Добре, НБА е огромен пазар, страхотно шоу. Те имат, да речем, 100 баскетболисти с невероятен потенциал: Леброн, Къри, Кевин Дюрант. Има стотина такива състезатели, може би още 50 или 60, с които никой друг в Европа не може да се сравни. Що се отнася до всички останали, видяхме ги в националните отбори. Видяхме как САЩ се представиха на последното световно първенство. Тази година американците дойдоха със звездите си, те все още имат трудности. Има огромна разлика между звездите и баскетболистите на средно ниво от НБА. Аз вярвам, че ако вземем една истинска звезда в нашия отбор, ще бъдем в плейофите“, допълва треньорът на турския гранд.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани