21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориЕмил Стоилов сред 10-те най-добри млади играчи в световните квалификации

Емил Стоилов сред 10-те най-добри млади играчи в световните квалификации

Дебютът на центъра за мъжкия отбор на България направи впечатление на специалистите

Дебютът на Емил Стоилов за националния отбор на България направи впечатление на специалистите, които следят световните квалификации. Центърът попадна сред 10-те най-добри млади играчи, оставили следа в първия игрови прозорец на световните квалификации. 

Емил Стоилов допълни силното си представяне на европейския Чалънджър при 20-годишните през лятото със солидно представане за мъжкия отбор в първия игрови прозорец. 19-годишният баскетболист се изправи срещу сериозна конкуренция и даде заявка за бъдещето в срещите срещу Литва и Босна и Херцеговина. Емил Стоилов вкара общо 10 точки плюс 10 борби, като бе 36% в стрелбата в двете срещи„, пишат от ФИБА за национала.

212-сантиметровият играч на испанския Естудиантес има средно по 5 точки и 5 борби в световните квалификации, като остава в игра по 15.4 мин. на двубой. 

България е с баланс от 0-2 в своята група F на пресявките, като заема последно място в класирането. Следващите мачове на „лъвовете“ ще бъдат на 24 и 27 февруари 2022 г. срещу Чехия. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани