5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаЕдноседмична карантина за участниците в квалификацията за ШЛ (видео)

Едноседмична карантина за участниците в квалификацията за ШЛ (видео)

Сега е момента бизнесът да подаде ръка на спорта, призова президентът на ботевградския клуб Михаил Михайлов

В лагера на Балкан осъзнават отговорността, поверена им от ФИБА, да организират квалификациите в Шампионската лига. Това потвърди по-рано днес президентът на клуба Михаил Михайлов на пресконференция, която се проведе в Пресклуб България в София.

Такова събитие в България скоро не е имало. Това е сериозен турнир и сериозна привилегия за нас да го организираме. Надяваме се да вземем квота за групите“, заяви Михаил Михайлов по време на срещата с медиите.

Заради пандемията от коронавирус има сериозен здравен протокол, който трябва да се спазва. Всички състезатели, които пристигат ще трябва да представят отрицателен PCR тест, а отборите ще бъдат поставени под едноседмична карантина преди началото на турнира. БФБаскетбол също е част от организацията и подкрепя Балкан”, признаха от клуба.

Кризата с коронавируса има изключително негативно влияние върху спорта. Някои от спонсорите се разколебаха. Сега е момента бизнесът да подаде ръка на спорта. И ние търсим партньори, имаме нужда и се надяваме фирми да ни помогнат. Потърсихме помощ от Министерството на спорта, но и в държавата е трудно. По тази причина те не могат да ни съдействат„, добави Михаил Михайлов.

Балкан ще приеме два турнира от квалификацията в ШЛ от 22 до 25 септември. След осем дни в Ботевград битките ще започнат “зелените”, както и Минск, Лондон Лайънс, Нептунас, Игокеа, Клуж, Спортинг и Фрибург. Срещите обаче ще се играят без публика.

Вижте сами:

ПрезGoogle
ИзточникСпортал
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани