21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаЕвропа има нов шампион при жените! (видео)

Европа има нов шампион при жените! (видео)

Сърбия ликува във втори финал срещу Франция

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Европа вече има нов властелин при жените! Сърбия завоюва шампионската титла на Стария континент, след като във финала, във Валенсия подчини един от фаворитите Франция с 63:54.

И ОЩЕ: Тимът от западната ни съседка ликува за втори път на еврофинали, след като го стори и през 2015 г. Преди шест години Сърбия отново поставя на колене Франция, но след 76:68.

НАЙ-ДОБРИ: Ивон Андерсън реализира 18 точки за Сърбия. Йелена Брукс добави 15 и 5 борби. Соня Васич се разписа с 12 точки, 8 борби и 6 асистенции, която бе избрана за MVP на европейското. Тина Крайсник овладя 13 борби.

Валъри Вукославлевич бе най-добра за Франция с 15 точки и 5 борби. Марин Йоханес остана с 13.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Сръбкините достигнаха до аванс от 13 точки през втория период след силна игра на триото Соня Васич, Йелена Брукс и Ивон Андерсън. Отговорът на Франция не закъсня и тимът на Валъри Гарние намали до 26:31 на голямата почивка. След паузата силната игра в защита на Сърбия даде резултат и преднината му отново стана двуцифрена, като това се оказа достатъчно за успеха.

СТАТИСТИКА ОТ ФРАНЦИЯ – СЪРБИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани