21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаДо 18 отбора с дългосрочни лицензи в Евролигата до 2023/2024

До 18 отбора с дългосрочни лицензи в Евролигата до 2023/2024

Това е целта, която си е поставило ръководството на най-силната клубна надпревара на Стария континент

Между 16 и 18 отбора с дългосрочни лицензи в Евролигата до 2023/2024. Това е целта, която си е поставило ръководството на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Новината потвърди президентът на Евролигата Жорди Бертомеу по време на среща с медиите в Болоня преди полуфинала от Еврокъп между Виртус и УНИКС Казан. Той допълни, че от лигата искат да постигнат по-голяма стабилност чрез тази стъпка.

Досега 14 клуба имат дългосрочни лицензи, включително АСВЕЛ, Байерн Мюнхен и АЛБА Берлин, който в момента имат двугодишен уайлд кард. През следващия сезон ще имa още две места, които ще бъдат за шампионите във ВТБ Лигата и Адриатическата лига. Още две позиции ще отидат за финалистите в Еврокъп, ако Валенсия не се класира за плейофите в Евролигата. В този случай Валенсия, като първенец в предишен сезон на турнира Еврокъп, ще получи едно от тези двете места.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани