19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияДимитър Ангелов: Нашата идея е да играем бързо и агресивно

Димитър Ангелов: Нашата идея е да играем бързо и агресивно

Опитните трябва да са пример на младите, за да се изграждат като личности, допълва наставникът на Левски

Левски участва на турнира в Плевен в края на миналата седмица. Столичани завършиха трети в надпреварата след загуба от ТФТ със 78:83 и победа над Пелистер със 70:63.

Доволен съм от отбора, играхме добре на полуфинала, както и в мача за третото място. Радвам се, че успяхме да издържим и физически, което търсим на този етап от подготовката. Основно сме работили за физическа издръжливост и физически качества, така че съм доволен от момчетата, стараха се. По време на втората четвърт на мача с Пелистер нашата игра се понакъса, защото вкарах в игра доста млади момчета и се наруши балансът в тима. Изпуснахме 12 наказателни удара във втората част, иначе разликата щеше да бъде 10 точки за нас, но това е нормално, отборът тепърва ще се намества“, заяви след края на турнира треньорът на Левски Димитър Ангелов.

Неслучайно сме привлекли тези млади момчета в тима. Те са част от него, защото имат качества, а не защото трябва да са 12-ти или 13-ти човек. Те са селектирани, тъй като имат потенциал и вярваме в тях, че ще го развият максимално след някоя и друга година“, добави наставникът на „сините“.

Левски победи Пелистер в Плевен

Ние сме с млади играчи, нашата идея е да играем бързо и агресивно. Първо, те трябва да се научат да играят баскетбол, а за да сторят това, трябва да се стараят и да тренират. След това вече ще търсим резултати. Ние ще залагаме на този стил, който видяхме на този турнир. Ако трябва да съм честен, Лъчезар Димитров и Николай Михайлов също не са много по-възрастни. Асен Великов, Златин Георгиев и Райън Райт са хората, които разполагат с опит. Когато се прави дадена селекция, трябва да има и млади, и опитни играчи. Първите трябва да следват вторите, а опитните трябва да са пример на младите, за да се изграждат като личности“, каза още Димитър Ангелов.

Моето участието с националния отбор на европейското първенство ми донесе огромен опит и нови неща. Успяхме да се сблъскаме с действителността и с това как играят големите отбори в Европа, да видим къде изоставаме, тъй като го правим в доста неща, най-вече в скоростта на игра и в защита. Лично за мен беше огромен опит. Бих поставил средна оценка на представянето на националния отбор на Евробаскет 2022. Можехме да вземем още една победа и да се класираме в следващата фаза, но имаше възможност и да завършим без успех. Аз съм максималист и лично не съм удовлетворен от резултатите, защото отборът имаше по-голям потенциал“, смята Димитър Ангелов, който е част от щаба на селекционера на България Росен Барчовски.

Левски остана на крачка от успеха в първия си мач от турнира в Плевен

Отдавна съм приключил с професионалния баскетбол като играч. За един треньор е важно да успее да направи границата между това, когато е бил играч, но вече е станал наставник. Тогава нещата се гледат от друга страна, активният спорт не ми липсва, ако трябва да съм честен. Естествено, че имам понатрупано самочувствие след миналия сезон. Добър треньор се става с годините и с опита.Колкото и знания да има даден треньор или човек, опитът е изключително важен. Всяка една година като асистент, както и миналия сезон, бяха много важни от гледна точка на рутината. Допуснах доста грешки, направих си изводите и се надявам този сезон да бъде по-успешен, както за мен, така и за Левски“, пожелава си наставникът на бронзовия медалист в родния елит през 2021/2022.

Все още е рано да се говори за конкуренцията в НБЛ. Селекцията не прави отбора. Миналият сезон имахме добра селекция и не успяхме да станем шампиони. Рилски спортист всяка година разполага с добър състав, но все още не е спечелил титлата. Шампионатът е дълъг, всичко може да се случи. Отборите сменят играчи, а понякога и треньори, появяват се нови спонсори. Реално може да се говори след Нова година за съотношението на силите. Завръщането на мача между отборите на Левски и ЦСКА отдавна трябваше да се случи. Без тези два отбора нещата не са същите, надявам се да се напълни залата. Има вероятност този мач да се изиграе в „Арена Амреец“, така че доста хора ще имат възможност да дойдат“, завърши Димитър Ангелов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани