11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияДеница Манолова прибра отличието за най-добра сред младите баскетболистки за 2022 г.

Деница Манолова прибра отличието за най-добра сред младите баскетболистки за 2022 г.

Баскетболистката на Рилски спортист се изяви на европейските първенства при подраствващите и спечели световна титла през миналата година

Деница Манолова е новата носителка на приза за Най-добра млада баскетболистка в България, в анкетата на БФБ. Крилото прибра наградата за 2022 г. на церемония, която се проведе по-рано днес в София. 179-сантиметровата състезателка бе отличена от мениджър „Развитие“ на женския баскетбол в България Албена Брънзова.

През 2022 г. Деница Манолова се представи на ниво на две европейски първенства за подрастващи, като влезе в Топ 10 на индивидуалните класации за Реализатор №1 и MVP на шампионата за девойки до 18-годишна възраст, а след това попадна и в Идеалния отбор и стана Стрелец №1 на европейското първенство за 16-годишни.

С отбора на ПГ „Константин Фотинов“, град Самоков Деница Манолова допълни годината си с титла от Световното ученическо първенство в Белград. Целият състав също бе отличен по време на днешната церемония.

Освен това, Деница Манолова играе и за женския тим на Рилски спортист, който се завърна в шампионата през миналата есен.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани