18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАДенвър обърна Юта за полуфинал на Запад (видео)

Денвър обърна Юта за полуфинал на Запад (видео)

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър стана 12-тият отбор, преодолял пасив от 1-3 в плейофна серия в НБА. Нъгетс надвиха Юта с 80:78 в решителния мач №7 и след 4-3 победи сложиха точка на участието си в първия кръг на елиминациите.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Йокич бе автор на решителния кош за Денвър, дошъл 27 секунди преди сирената и дал разликата в двубоя. Сръбският център приключи с общо 30 точки плюс 14 борби.

От неговите съотборници Джамал Мъри се отчете със 17 точки, а Майкъл Портър Джуниър отбеляза 10 плюс 9 борби.

Донован Мичъл бе най-резултатен за Юта с 22 точки и 9 борби, като изпревари Стеф Къри в графата за най-много отбелязани тройки в една плейофна серия – 33. Руди Гобер остана с 19 и 18 борби.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Четири минути след началото на четвъртия период Юта излезе напред с 68:65 след кош на Руди Гобер. Никола Йокич обаче върна лидерството на Денвър за 74:72. Последваха няколко смени на водачество преди последната акция на сърбина. Денвър не успя в следващите си две атаки и това бе всичко.

И ОЩЕ: Джамал Мъри и Донован Мичъл станаха първите играчи със средно по 30 точки и успеваемост в стрелбата от игра поне 50% в една и съща плейофна серия от Леброн Джеймс и Кевин Дюрант през 2017 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите на Запад Денвър ще се изправи срещу Лос Анджелис Клипърс. В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Мач №1 ще бъде на 3 септември.

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – ЮТА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани