12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАДеймиън Лилард посочи Йокич за MVP в НБА и обясни защо

Деймиън Лилард посочи Йокич за MVP в НБА и обясни защо

Сърбинът е сред финалистите за наградата, обявиха от лигата

Баскетболистът на Портланд Деймиън Лилард също се включи в дискусиите за новия носител на наградата MVP на сезона в НБА. Според гардът, Никола Йокич е заслужил най-много приза през 2020/2021. 

Мисля, че не е пропускал мач в НБА през целия сезон и той наистина доминираше, от началото до края. Oсвен това, тимът му е в Топ 3 на Запад. Погледнете цифрите. Или Йокич или Ембийд, не виждам как някой друг ще го вземе. Никола обаче има повече мачове от всички. Той беше във всеки един двубой на мястото си, дори след контузиите на Джамал Мъри и Уил Бартън„, смята лидерът на Трейл Блейзърс.

НБА обяви финалистите за индивидуалните награди през сезона. За званието MVP ще се борят Стеф Къри, Никола Йокич и Джоел Ембийд. За приза Треньор на годината претенденти са Куин Снайдер, Том Тибодо и Монти Уилямс.

Наградата за Новобранец №1 ще отиде при някой измежду ЛаМело Бол, Антъни Едуардс и Тайрис Халибъртън. За Най-добър шести играч кандидати са Джордан Кларксън, Джо Ингълс и Дерик Роуз.

Призът за Най-добър защитник също има своите финалисти, като те са Руди Гобер, Дреймънд Грийн и Бен Симънс. Джеръми Грант, Майкъл Портър Джуниър и Джулиъс Рандъл са тези, които са близо до званието Най-прогресиращ играч.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани