10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАДвукратен шампион в НБА посочи феновете на Юта за най-големите расисти

Двукратен шампион в НБА посочи феновете на Юта за най-големите расисти

В Солт Лейк Сити наричали Върнън Максуел "луд чернокож"

Расизмът отвъд океана напоследък е доста актуална тема. Оказва се, че НБА също не е подминат от това, дори назад в годините. Това потвърди и двукратният шампион в лигата с Хюстън от 1994 и 1995 г. Върнън Максуел, който смята, че феновете на Юта са най-големите расисти в най-силното първенство в света.

Имам толкова лоши спомени от срещите с Юта. Знам, че беше отдавна, но не забравям нищо, помня като слон. Наричаха ме „луд чернокож’ и крещяха нецензурни думи за мен и семейството ми. Опитах се да кажа на охраната, но те ми отговаряха, че всеки може да вика каквото си иска. Но аз също съм човек. Всички мислят, че ние сме силни, но това не е така. И аз имам чувства. Те искаха да ме убият. Не трябваше да ходя на Юг, защото там ме мразеха. Как можеш да мразиш някой, който не познаваш”, недоумява 55-годишният бивш гард.

Върнън Максуел е избран от Денвър под №47 във втория кръг на драфта в НБА през 1988 г., като отдава на лигата 13 години от живота си. В кариерата си бившият възпитаник на университета Флорида преминава през тимове като Сан Антонио, Хюстън, Филаделфия, Орландо, Шарлът, Сакраменто, Сиатъл, Филаделфия и Далас.

На НБА Върнън Максуел оставя общо 10 912 точки, 2200 борби и 2912 асистенции.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани