19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияДва варианта за домакин на Финалната осмица за Купата

Два варианта за домакин на Финалната осмица за Купата

Двубоите от турнира в Самоков или в Ботевград през март

Рилски спортист и Балкан са кандидатите за домакин на Финалната осмица за EFBET Купа на България. Това са единствените оферти, постъпили в определения от Управителния съвет на БФБаскетбол срок.

Залите и на двата клуба отговарят на условията, поставени от Управата: „10.1.Във връзка с изпълнение на противоепидемичните мерки срещу COVID-19, Финалните турнири за Купа България може да се проведат само в зали, които разполагат с 4 съблекални за отборите и поне 1 съдийска съблекалня. Всяка съблекалня трябва да бъде напълно дезинфекцирана преди ползването и от друг отбор/съдийски екип.

Процедурата при две подадени кандидатури за домакинство на Финалната осмица, определена от правилата за провеждане на Купа България е следната: „10.5. При равнопоставени оферти за домакинство се тегли жребий за избор между кандидатите.“

Заявки за участие в определения от централата срок са подали Рилски спортист, Левски Лукойл, Балкан, Берое, Академик Пловдив, Черноморец, Ямбол и Спартак Плевен. 

На 22 февруари ще бъде проведен дирижиран жребий за четвъртфиналите на EFBET Купа на България, според класирането на отборите след втория етап от НБЛ. За полуфиналите той ще бъде пълен недирижиран между победителите в четвъртфиналите.

Финалната осмица ще се състои между 11 и 15 март. 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани