13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаДвама българи с шанс за изявa в немската Бундеслига през новия сезон

Двама българи с шанс за изявa в немската Бундеслига през новия сезон

Берк Мехмед и Младен Георгиев ще бъдат съотборници в елитния Бон

Българското присъствие в Германия през новия сезон ще бъде солидно. Още двама баскетболисти избраха да продължат кариерите си на немски земя. Това са Берк Мехмед и Младен Георгиев, които ще бъдат част от елитния Бон, обявиха от агенцията им в социалните мрежи.

Според информацията, двамата ще бъдат част от втория отбор на Бон, но ще имат възможност да играят и в първия му състав, който се състезава и в Шампионската лига.

Берк Мехмед е младежки национал на България. За последно той защитава цветовете на представителния ни тим до 20 г. на европейското в Грузия през това лято, където записва средно по 5.3 точки, 2.7 борби и 1.2 асистенции в общо 6 двубоя. 19-годишният играч трупа опит с Черно море Тича в НБЛ през 2021/2022, като с него има средни показатели от 6.1 точки и 2.9 борби в общо 15 срещи. Освен това, крилото преминава през втория тим на „моряците“, през Шоутайм и през Икономически университет-Варна.

Младен Георгиев е част от младежката формация на Академик Пловдив през 2021/2022, след като се възстановява от контузия. Травмата го връща в България, след като изкарва кратък период в немския Ерфурт. За пловдивчани има 4 двубоя, с които има средно по 8 точки и 6 борби при 19-годишните. Преди това центърът играе за Берое. Защитава цветовете на България на европейско, Дивизия Б за кадети през 2019 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани