14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАГоран Драгич избра Чикаго

Горан Драгич избра Чикаго

Словенският национал е подписал за година

Чикаго подсили редиците си за следващия сезон в НБА. Според американските медии, „биковете“ са се разбрали със словенския национал Горан Драгич, който ще подпише за година. Това ще му донесе $2.9 млн.

191-сантиметровият гард е под светлините на прожекторите в най-силното първенство в света от 2008 г. насам. Европейският шампион със Словения от шампионата в Турция през 2017 г. преминава през Финикс, Хюстън и Маями. Освен това, има период и на Стария континент с Баскония през 2011 г.

36-годишният баскетболист прекарва втората част от последния сезон в НБА, в Бруклин, след като се присъедини към тима през февруари. Преди това Горан Драгич има и няколко мача с екипа на Торонто.

През 2021/2022 MVP на европейското отпреди пет години записва средно по 7.3 точки, 3.2 борби и 4.8 асистенции в 16 двубоя на Нетс в редовния сезон, както и средни показатели от 10.5 точки, 4.5 борби и 1.5 асистенции в 4 срещи от плейофите в лигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани