8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт тласна Далас към елиминация и се доближи до титлата на...

Голдън Стейт тласна Далас към елиминация и се доближи до титлата на Запад (видео)

Уориърс с рекорд в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт е на крачка от титлата в Западната конференция на НБА. Уориърс oтказаха Далас със 109:100 като гости и вече водят с 3-0 победи във финалната серия.

НАЙ-ДОБРИ: Стеф Къри реализира 31 точки за Голдън Стейт, от които 5 тройки, плюс 11 асистенции. Андрю Уигинс добави рекордните за себе си в тази фаза 27 и 11 борби. Клей Томпсън се отчете с 19 точки и 7 борби.

Лука Дончич бе над всички за Далас с 40 точки, като бе 14/17 от линията за изпълнение на наказателни удари, в добавка към 11 борби. Спенсър Динуиди се включи от пейката с 26. Джейлън Брънсън остана с 20 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Уориърс стигнаха до аванс от 11 точки през третия период, водени от Стеф Къри, Андрю Уигинс и Клей Томпсън. След това Лука Дончич и компания стояха близо до съперника, като в последната минута на двубоя Спенсър Динуиди намали до 99:104. Джордан Пул и Дреймънд Грийн обаче решиха всичко, оформяйки крайното 109:100. 

И ОЩЕ: Уориърс вече имат поне по един успех при визити в 26 поредни плейофни серии, което е рекорд в НБА.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Голдън Стейт може да си гарантира участие във финала в НБА още на 25 май. Тогава ще се играе мач №4 от серията отново в Далас.

СТАТИСТИКА ОТ ДАЛАС – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани