19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт с първа победа в НБА след драма в Чикаго (видео)

Голдън Стейт с първа победа в НБА след драма в Чикаго (видео)

Стеф Къри премина границата от 2500 тройки в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт записа първа победа в НБА през 2020/2021. Селекцията на Стив Кър се измъчи срещу Чикаго след 129:128 като гост, с което прекъсна серията си от две поредни загуби в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Стеф Къри остави срещу името си в статистиката за Голдън Стейт 36 точки, от които 5 тройки, плюс 6 асистенции. Андрю Уигинс се отчете с 19 и 9 борби. Ерик Паскал се включи от пейката с 15 точки.

Зак Лавин бе най-резултатен за Чикаго с 33 точки и 7 борби. Лаури Марканен остана с 22 и 7 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Уориърс се измъкнаха от новo поражение в последната минута. Чрез Стеф Къри и Кевон Лууни Голдън Стейт изравни за 126:126 16.9 секунди преди сирената, но Зак Лавин отново даде аванс на Булс за 128:126. Точка на спора сложи Деймиън Лий с тройка в самия край.

И ОЩЕ: Стеф Къри влезе в елитен клуб. Лидерът на Уориърс стана третият играч в историята, преминал границата от 2500 точни стрелби зад дъгата в НБА. Другите двама са Рей Алън и легендата Реджи Милър.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 декември Голдън Стейт ще гостува на Детройт, а Чикаго ще се изправи срещу Вашингтон.

СТАТИСТИКА ОТ ЧИКАГО – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани