12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт прати Мемфис във ваканция след 20 тройки и 70 борби...

Голдън Стейт прати Мемфис във ваканция след 20 тройки и 70 борби (видео)

Клей Томпсън и Стеф Къри изстреляха Уориърс до финал на Запад

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт се класира на финал в Западната конференция на НБА за първи път от 2019 г. Уориърс сложиха точка на спора в серията с Мемфис с 4-2 победи, след като се наложиха у дома над своя съперник със 110:96.

НАЙ-ДОБРИ: Клей Томпсън се отчете с 30 точки за Голдън Стейт, от които 8 тройки, плюс 8 борби. Стеф Къри добави 29, 7 борби и 5 асистенции. Андрю Уигинс се разписа с 18 точки и 11 борби.

Дилън Брукс бе най-добър за Мемфис с 30 точки, включително 7 тройки. Дезмънд Бейн остави срещу името си 25 и 7 борби. Джерън Джаксън Джуниър остана с 12 точки.

КЛЮЧЪТ: Стеф Къри даде страхотен пас на Дреймънд Грийн за тройка, поставила началото на серия от 10-0 в средата на последната четвърт. Тя бе допълнена от забивка на Грийн след асистенция на Кевон Луни, а Къри и Клей Томпсън изведоха отбора си до 105:92.

И ОЩЕ: Уориърс грабнаха 70 борби срещу 44 за съперника, като се превърнаха в първия отбор, преминал границата от 70 овладени отскочили от двата ринга топки в плейофен мач след Сан Антонио през 1983 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финала на Западната конференция в НБА Голдън Стейт ще се изправи срещу победителя от двойката Далас/Финикс. В серията ще се играе до четири успеха от седем двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – МЕМФИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани