5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт мина през Чикаго след 19 тройки (видео)

Голдън Стейт мина през Чикаго след 19 тройки (видео)

Булс останаха без Зак Лавин

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт се нуждаеше от глътка въздух след двете поредни загуби в НБА и успя да го постигне. Селекцията на Стив Кър изнесе лекция срещу Чикаго след 138:96 като гост, за да спечели за 31-ви път в лигата през 2021/2022.

И ОЩЕ: Проблемите за Булс нямаха край. Чикаго остана без Зак Лавин, който получи контузия в лявото коляно още в началото и не се завърна в игра. В следващите часове се очаква гардът да премине ядренo-магнитен резонанс, от който ще стане ясно какво е състоянието му.

НАЙ-ДОБРИ: Джонатан Къминга бе над всички за Голдън Стейт с 25 точки. Джордан Пул добави 22, от които 5 тройки. Андрю Уигинс се разписа с 21 точки и 6 асистенции. Стеф Къри, който нарани дясната си ръка след тежко падане, финишира с 19.

Коуби Уайт бе най-резултатен за Чикаго с 20 точки. Никола Вучевич оформи дабъл-дабъл – 19 и 14 борби. ДеМар ДеРоузън остана със 17 точки и 7 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Гостите излязоха напред още през първия период след 37:28. Своя удар те нанесоха във втората част, лимитирайки съперника до 19 точки и отговаряйки с 41, за да дръпнат със 78:47. 78-те точки са най-многото за полувреме за Голдън Стейт през този сезон и най-многото допуснати от Булс.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре сутрин Чикаго ще гостува на Бостън, а Голдън Стейт ще се изправи срещу Минесота в неделя.

СТАТИСТИКА ОТ ЧИКАГО – ГОЛДЪН СТЕЙТ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани