12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориГермания вади от употреба екипа с №14 в чест на Дирк Новицки...

Германия вади от употреба екипа с №14 в чест на Дирк Новицки (видео)

Церемонията ще бъде на 1 септември в Кьолн

Германия ще отдаде чест на големия Дирк Новицки по време на Евробаскет 2022. В страната, която е сред домакините на турнира, ще бъде изваден от употреба екипът с №14 в знак на признателност към кариерата на 43-годишния бивш баскетболист.

Церемонията ще бъде на 1 септември, преди първия мач на Германия от група B срещу Франция, който ще се проведе в Кьолн.

Дирк Новицки, който е официален посланик на европейското, ще стане първият немски играч, заслужил подобна чест. Шампионът в НБА с Далас през 2011 г. ще присъства на събитието.

Дирк Новицки защитава цветовете на Бундестима в продължение на две десетилетия. Дебютира за него през 1999 г. на Евробаскет. През 2002 г. в Индианаполис става MVP на световното първенство, където финишира с бронз. Три години по-късно извежда Германия до финал на европейското в Сърбия и Черна гора, където остава със сребро. На същия турнир е избран за Най-полезен играч. Реализатор №1 на шампионатите на Стария континент през 2001, 2005 и 2007 г. 6 пъти достига до званието Най-добър играч в Европа.

На сметката си с Германия Дирк Новицки има общо 153 мача в международни турнири. Краят на кариерата си за националния отбор той обявява през 2016 г., а през 2019 г. окончателно окачва кецовете на пирона.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани