18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориГергана Славчева: Едно европейско значи много

Гергана Славчева: Едно европейско значи много

Нека момичетата знаят, че фланелката на българския национален отбор тежи много, казва още бившата състезателка от WNBA

Националките до 20 г. са на часове от първата си контрола от подготовката за европейското първенство, Дивизия А в Унгария. Утре (25 юни) от 18.00 ч. тимът ни ще играе срещу Румъния в зала „Общинска“ в Стара Загора.

Първо, искам да пожелая късмет на момичетата. Едно европейско значи много. Лично на мен едно такова европейско ми даде тласък в живота и ми отвори всички пътища към света. На едно европейско първенство бях забелязана от треньорки в американски университети и след това завърших образованието си там. Така че отваря вратите към Европа„, споделя един от треньорите от щаба на националния ни отбор за жени до 20 г. Гергана Славчева пред официалната страна на Община Чепеларе във Фейсбук.

„Пожелавам на момичетата да са здрави, всяка една от тях е направила много добра подготовка, да могат да се представят добре. Нека знаят, че тази фланелка на българския национален отбор тежи много. За мен е гордост да я нося винаги, дори сега като треньор. Усещането да чуеш химна на едно такова първенство е невероятно. Пожелавам на момичетата да се представят по възможно най-добрия начин и дай боже вратите да им се отворят към Европа, към европейския баскетбол, към големите клубни отбори. Те вече са в тази възраст, в която могат да играят като професионалисти. Пожелавам им едно добро представяне„, допълва бившата състезателка от WNBA.

Ясни са датите на всички контроли на националките до 20 г.

 

Ясни са датите на всички контроли на националките до 20 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани