18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориГеорги Глушков: Това е пътят, няма друг

Георги Глушков: Това е пътят, няма друг

Вече трябва да бъдем с друго самочувствие и да знаем как да се борим, заяви президенът на БФБ

Георги Глушков бе сред тези, които посрещнаха националния ни отбор по баскетбол при завръщането му от Рига, където “лъвовете” си осигуриха място на Евробаскет 2022. Президентът на българската федерация е доволен от характера и лицето, показани от националите през последните дни.

Емоциите са различни. Класирането е хубаво. Дава път на младите, дава им голям хоризонт. Другото, което мен лично ме вълнува много е това, че показахме характер, показахме, че можем да се борим за победата от първата до последната минута, да я искаме и да я вземем срещу силен отбор, който се бореше на живот и смърт. Този път победата си я искахме, не е инфарктна. Искам да подчертая и нещо друго, че разполагаме с високи играчи, които отдолу под коша да преместят равновесието, но имаме момчета, които навсякъде се борят. Можем и да вкарваме отдалече, което модерният баскетбол го наложи. Искаме или не искаме, играем този баскетбол”, заяви пред медиите на летище София Георги Глушков.

Показахме лице и характер. Ще кажа на селекционера Росен Барчовски, че съм много щастлив от факта, че даде възможност на всички млади играчи да се включат във втория мач и да покажат какво могат, защото беше важно. Имаме резерви, имаме млади момчета и година и половина. Въпреки че това е само до европейското, но още през есента започват квалификации за световно първенство. Ние трябва да бъдем с друго самочувствие и вече да знаем как да се борим за победата от първата до последната минута. Това е много важно”, допълни шефът на родната централа.

Константин Костадинов е един от тези, които имаме надежди да гледаме в бъдеще. Сега той имаше шанс и показа хубави неща. Има и още първенства за него тази година. Той е в подходяща възраст и e най-малкият, но има и други. По мое мнение, не по мнение на треньора, защото тепърва ще говорим за такива неща с него”, каза още Георги Глушков.

Александър Везенков е лидер и може да даде много. Той е много силен играч, има харизма, с момчетата се разбират перфектно. Когато той се включи, ще даде един голям импулс на този отбор и на младите, които ще влязат в него. Всички държави страдат от това, че играчите им от Евролигата не могат да бъдат за дълго с отборите. Невинаги, когато това се случи, резултатът е положителен”, смята президентът на БФБ

Росен Барчовски е треньорът, който сме избрали и сме му гласували доверие. Има различни мнения и съм чувал и обвинения също. Вижда се, че резултатът е позитивен и ви казах защо. Не толкова, че сме се класирали, някой ще каже с късмет, а защото преборихме един отбор в един мач, в който трябваше да покажем, че сме войници. Така че поздравления за треньора и за момчетата, които се надявам, че вече имат самочувствие и воля за изяви. След 10 години лутане кой е виновният, сега достигнахме едно ниво и сега видяхме, че можем. Няма друг път, това е пътят. Който иска да се отказва, да се отказва”, завърши Георги Глушков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани