10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков на посещение в Шумен

Георги Глушков на посещение в Шумен

Президентът на федерацията на среща с кмета на града и с представители на баскетболния тим

Георги Глушков бе на посещение в Шумен във връзка с участието на мъжкия отбор в НБЛ и предстоящото честване на 100 години от развитието на баскетбола в града през 2022 г.

Президентът на българската федерация се е срещнал с кмета на града Любомир Христов, съобщиха от пресцентъра му. Срещата са уважили още членът на Управителния съвет на Шумен Петър Минчев и треньорът Янко Янков.

Шумен е град с големи традиции в баскетбола и неговите жители заслужават тук да се играят мачове от НБЛ“, смята Георги Глушков. Според него, „Арена Шумен“, където ще се играят мачовете на тима, е прекрасно съоръжение, което има всички условия да приема срещи от такъв ранг.

По време на разговора е била обсъдена и предварителната подготовка за предстоящото отбелязване на 100 години баскетбол в Шумен. Кметът Любомир Христов е съобщил, че общината ще подпомогне финансово отбелязването на юбилея.

Освен това, е взето решение да се създаде организационен комитет за честването под председателството на Любомир Христов. След като бъде сформиран съставът на комитета, ще започне и работата по организацията. Предвижда се през цялата следваща година да има различни прояви и инициативи, посветени на 100-годишния юбилей.

ПрезGoogle
ИзточникШУМ.БГ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани